Entrada Destacada

Presentació del llibre "Pseudohistòria contra Catalunya"

Què es pretén amb el llibre  Pseudohistòria contra Catalunya. De l'espanyolisme a la Nova Història ? És cert que Catalunya no va...

Els autors

Vicent Baydal (coordinador) (València, 1979) és doctor en història per la Universitat Pompeu Fabra i en l'actualitat imparteix docència a la Universitat Jaume I de Castelló. Ha investigat principalment sobre la fiscalitat pública i les assemblees parlamentàries del Regna de valència durant la baixa edat mitjana i sobre fenomens identitaris al llarg de la història. És coordinador del grup de recerca "FORVAL Història i Drets Forals Valencians".
@vicentbaydal

Xevi Camprubí (Tona, 1965) és doctor en història per la Universitat de Barcelona, amb la tesi titulada L'impressor Rafael Figueró (1642 - 1726) i la premsa a la Catalunya del seu temps. La seva recerca se centra en la premsa i la impremta, la comunicació i la circulació de la informació, les xarxes de correu i l'alfabetització en època moderna. Actualment és professor associat d'història moderna a la Universitat Autònoma de Barcelona

Stefano Cingolani (Roma, 1956) és doctor en filologia clàssica per la Università de la Sapienza de Roma. La seva recerca s'ha centrat en l'edat mitjana a Catalunya, tant en l'àmbit literari com històric, i s'ha ocupat de l'estudi de les cròniques, de les biografies de reis, sants i cronistes, o de la formació de la identitat catalana medieval. Actualment és investigador del projecte europeu "loculator seu Mimus. Performing Music and Poetry in Medieval Iberia".

Guillem Fornés ( Barcelona, 1990) és graduat en Filologia Clàssica i en Filologia Hispànica, i compta amb títol de nivell superior de llengua catalana, tot per la Universitat de Barcelona. La seva investigació s’ha centrat en l’estudi de l’obra de Cervantes. Actualment, és doctorant en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona confegint una tesi sobre el pensament polític català de finals del segle XVIII.

Cristian Palomo (coordinador) (Barcelona, 1989) és doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva investigació s’ha centrat en l'estudi de la identitat col·lectiva dels catalans durant les èpoques medieval i moderna, especialment durant la Guerra de Successió (1705-1714). Actualment, és investigador per a la mateixa universitat.


Cèsar Sànchez (Terrassa, 1972)és llicenciat en història per la Universitat de Barcelona, especialitzat en antropologia. Arqueòleg i guia històric en diversos projectes d'excavacions i recerca històrica amb Dracma Arqueologia SCCL, també posseeix una formació interdisciplinària en màrqueting digital, xarxes socials i annalística  web que ha enfocat a la divulgació històrica.
@cesarsangar 

Lluís Ferran Toledano (Barcelona, 1961) és doctor en història per la Universitat Autònoma de Barcelona, on exerceix la docència i és investigador principal del grup de recerca "Política, Institucions i Corrupció a l'Època Contemporània". Ha focalitzat la seva investigació en el catolicisme i l'antiliberalisme polític, el carlisme i la guerra de partides a Catalunya, com també en la història del pensament polític, el parlamentarisme i la corrupció a l'Espanya del segle XIX.

Alberto Velasco (Lleida, 1976) és doctor en història de l'art per la Universitat de Lleida. La seva expertesa gira a l'entorn de l'art medieval i de la esva recepció en la societat contemporània a través d'àmbits com el col·leccionisme i l'antiquarisme, la museologia i la gestió del patrimoni. Actualment és professor associat del Departament d'Història de l'Art i Història Social de la Universitat de Lleida i del grau de en arts i humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya.

@velasc_alberto